Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Završnom diseminacijskom konferencijom u Istarskoj razvojnoj agenciji 26.rujna završile su aktivnosti Europske noći istraživača u sklopu projekta Techno-Past Techno-Future; European Researchers´ Night koji je odobren u sklopu programa Obzor 2020. Marie Sklodowska-Curie aktivnosti. Na Konferenciji je sudjelovala Martine-Nicole Rojina, poznata umjetnica i producentica iz Njemačke koja je povodom Europske noći istraživača predstavila svoj moonbounce projekt  „Sister moon“ u kojem se ljudski glas putem Dwingeloo teleskopa pretvara u radio valove koji se šalju na Mjesečevu površinu te se isti vraća na zemlju u obliku jeke. 

Njezina znatiželja i empatija za tehnologijom,  znanošću, inženjerstvom, ekonomijom, umjetnošću i obrazovanjem glavni su pokretači brojnih njezinih transdisciplinarnih projekata.

Uz Martine-Nicole svoje su digitalne proizvode predstavili Denis Zemobo te Marko Tominić. Poznati MasterChef Denis Zembo, vlasnik hotela Amfiteatar, prisutnima je predstavio aplikaciju “Circle diet” te ispričao priču o nastanku ideje, istraživanju tržišta te samom lansiranju platforme.

Marko Tominić, osnivač i direktor Tanais Games studija, stanar poduzetničkog inkubatora „Izazov“ osnovanog od strane Istarske razvojne agencije, podijelio je s prisutnima priču o videoigri „Saint Kotar“ koja će se uskoro lansirati na tržište. Navedena je konferencija okupila brojne profesionalce, freelancere, studente, poduzetnike i sve zainteresirane pojedince. 

Popis obavijesti