Idući tjedan stiže građevinska dozvola za proširenje pulskog studentskog kampusa, kazao je ravnatelj Studentskog centra Miodrag Čerina na današnjem "Danu otvorenih vrata EU projekata". Kako je podsjetio, prvi studentski dom u Istri otvoren je na ovoj mjestu, u krugu pulske bolnice, 1. listopada 2015. godine sa 136 kreveta, multifunkcionalnom dvoranom, informatičkom učionicom, praonicom rublja, prostorom za tulume i prvim studentskim restoranom.

- Ubrzo smo uvidjeli da je potreba velika, da se Pula kao studentski grad ubrzano razvija i da nemamo dovoljno mjesta za smještaj i prehranu svih studenata koji žele doći ovdje studirati pa smo počeli razmišljati o proširenju kapaciteta. Javili smo se na natječaj i uspjeli dobiti osam milijuna eura, odnosno oko 58 milijuna kuna, kazao je Čerina i dodao da se radi o bespovratnim sredstvima Europske unije koja financira 85 posto investicije putem Europskog fonda za regionalni razvoj, a država, odnosno nadležno ministarstvo ostalih 15 posto ukupnih troškova.

Naime, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Studentski centar Pula, kao projektni partner, prijavili su u srpnju 2016. projekt "Proširenje infrastrukture studentskih smještajnih kapaciteta Studentskog doma Pula". Projekt je prijavljen Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i to na Poziv "Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju", a u okviru Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020". Cilj je bio ishodovati bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj za financiranje investicije kojom bi organizirani smještajni kapaciteti u Puli porasli na brojku od 392 studentska ležaja.

Izvor: Glas Istre Online (10.5.2018.)

Popis obavijesti