Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Mreža QuantERA (ERA-NET Cofund in Quantum Technologies) je 21. studenoga 2018. otvorila drugi zajednički transnacionalni poziv na podnošenje prijedloga kojim se podupiru transnacionalna istraživanja u području kvantnih tehnologija (QT). U Natječaju sudjeluju organizacije koje financiraju istraživanja iz 25 zemalja. Rok za podnošenje prijedloga je 18. veljače 2019.

Pozivom je obuhvaćeno pet glavnih tema u području kvantnih tehnologija:

  • kvantna komunikacija
  • kvantna simulacija
  • kvantno računanje
  • kvantne informacijske znanosti
  • kvantno mjeriteljstvo.

Očekuje se da će podneseni prijedlozi pridonijeti razvoju istraživanja u novom području kvantnih tehnologija u Europi te bi trebali biti primjer suradnje i više u disciplinarnosti u naprednoj znanosti i/ili najsuvremenijem inženjerstvu, koji imaju potencijal za pokretanje ili poticanje novih smjerova razvoja kvantnih tehnologija, čime će se Europi omogućiti da preuzme vodeću ulogu u tim perspektivnim područjima tehnologija budućnosti. Osim toga, cilj je QuantERA-e širenje izvrsnosti u istraživanjima u cijelom europskom gospodarskom prostoru poticanjem konzorcija da uključe partnere iz novih zemalja članica EU-a i zemalja kandidatkinja koje sudjeluju u natječaju: Bugarske, Hrvatske, Češke, Mađarske, Latvije, Litve, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Turske.

Kako biste saznali više o temama aktualnog natječaja, organizacijama koje sudjeluju u natječaju, prihvatljivosti i kriterijima za vrednovanje, posjetite službenu obavijest o Natječaju na mrežnoj stranici:

Izvor:

Popis obavijesti