Opcije pristupačnosti Pristupačnost

Obavijesti Ureda za partnerstvo i projekte

Ponuda programa stručnog...
DOREA Educational Institute provodi službeno potvrđene programe Erasmus+ stručnog osposobljavanja za 2022. godinu. Ove godine su implementirali više od 30 Erasmus+ mobilnosti za stručno osposobljavanje diljem Europe. Sva stručna osposobljavanja održavaju se u 12 zemalja diljem Europe:
EUTOPIA radionice dostupne javnosti...
Sveučilište u Ljubljani poziva sve zainteresirane na EUTOPIA radionice ambasadora studentskih karijera. Radionice imaju za cilj pomoći polaznicima da poboljšaju znanstvene uratke i povećaju izglede za objavljivanje  radova. Radionice će se održati 29. studenog na temu „Communicating your science“ (s početkom u 12 sati) te Publishing ethics (s početkom u 15 sati). Više informacija dostupno je u nastavku.  
Voditeljica Ureda na konferenciji o...
Dr. sc. Ivona Peternel sudjelovala je na konferenciji “Građani, jednakost, prava i vrijednosti, Kreativna Europa i Erasmus+”. Konferenciju je organizirao Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u Slavonskom Brodu. Novo programsko razdoblje 2021.–2027. osobito ističe potrebu jačanja građanske svijesti, jednakosti i prava te uključivosti unutar Europske unije što su ujedno i osnovne postavke internacionalizacije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Održana radionica o uključivosti i...
Ured za partnerstvo i projekte sudjelovao je na radionici o uključivosti i raznolikosti studentske mobilnosti ( Inclusion & Diversity in Student Mobility ) koju su organizirali članovi konzorcija projekta “Social Inclusion and Engagement in Mobility” (SIEM). Cilj radionice je pokazati visokoobrazovnim ustanovama alate koji će doprinijeti poboljšanju uključivosti u okviru studentske mobilnosti kroz sljedeće teme:
Erasmus+ studenti u posjeti Rtu Kamenjak
U organizaciji Ureda za partnerstvo i projekte održano je zajedničko druženje Erasmus+ studenata na Rtu Kamenjak (Premantura). Izlet se sastojao od adrenalinske vožnje biciklom uz usputne stanice tijekom kojeg su se studentii bolje upoznali i razmijenili svoja međunarodna iskustva studiranja. Vožnja biciklom uz razgledavanje i istraživanje trajala je više od tri sata, te je ukupno prijeđeno 13 kilometara.
Održan Welcome Day za dolazne Erasmus...
Ured za partnerstvo i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli je održao Welcome day uživo, ali radi COVID19 situacije u čak dva termina - 8. i 12. listopada 2021. za Erasmus studente koji su došli na Sveučilište u Puli u zimskom semestru te za nekoliko studenata koji će kod nas provesti cijelu akademsku godinu 2021./2022.  
Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli...
Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je financiranje projekta „Cell Biology and Art Class Omnibus -  (CACAO)“ čiji je voditelj Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Projekt je odobren u okviru ključne aktivnosti 220, suradnička partnerstva u području odgoja i općeg obrazovanja u iznosu od 261.546,00 EUR. Partneri na projektu su Universidad Pompeu Fabra (Španjolska), Musica, Impulscentrum voor Muziek (Belgija), Dječji vrtić Petar Pan (Zagreb), Embassy International School Sp. z.o.o. (Poljska), Il Girotondo coop socaile srl (Italija) te fabula movens d.o.o. (Hrvatska).
Dani Erasmusa prigodno obilježeni pri...
Pri Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli danas su s početkom u 12 sati prigodno obilježeni Dani Erasmusa u Puli u organizaciji Ureda za partnerstvo i projekte. Izv.prof. dr. sc. Valter Boljunčić , Prorektor za suradnju, inovacije i transfer tehnologija pozdravnim je govorom pozdravio okupljene sudionike. Predstavio je aktivnosti u području internacionalizacije Sveučilišta kao i prednosti koje programi mobilnosti donose studentima. Dr. sc. Ivona Peternel zahvalila je svim studentima na odazivu te je predstavila međunarodne aktivnosti Ureda za partnerstvo i projekte i iskustva.  Diana Kolarik , mag.oec. predstavila je okupljenim studentima proces prijave na mobilnost, od predaktivnosti koje prethode odlasku na mobilnost, za vrijeme i nakon studentske mobilnosti.
Pridruži nam se na obilježavanju...
Program Erasmus+ ove je godine zakoračio u svoju novu eru- novo programsko razdoblje digitalizacije i održivosti! Student si i želiš saznati koje ti sve mogućnosti pruža Erasmus program? Želiš saznati kako studirati u inozemstvu određeni period i za to dobiti financijsku potporu? Kako izabrati destinaciju i odlučiti se za ovu avanturu? Pomoći ćemo ti – pružit će ti se prilika da upoznaš Erasmusovce koji su već bili na studij i  strane studente koji borave na sveučilištu u okviru Erasmus+ programa!
U tijeku prijave za „Europski tjedan...
Europski tjedan regija i gradova (#EURegionsWeek) najveći je briselski godišnji događaj posvećen kohezijskoj politici koji okuplja regije i gradove iz cijele Europe, a održat će se u online formatu od 11. do 14. listopada 2021. godine. Teme ovogodišnjeg izdanja su kohezija, zelena i digitalna tranzicija te građanski angažman.
Posjeta Iwone Uliasz s Katoličkog...
U okviru Erasmus+ programa knjižničarka Iwona Uliasz s Katoličkog sveučilišta u Lublinu (Poljska) boravi u posjeti Sveučilišnoj knjižnici Pula, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Aktivnosti „job shadowinga“ uključivale su upoznavanje s poviješću, organizacijom i legalnim aktima knjižnice u sastavu Sveučilišta kao i upoznavanje s katalogizacijom i repozitorijima.
Posjet Sveučilištu u Veroni
Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel posjetila je u srpnju Sveučilište u Veroni. Svrha posjete bili su razgovori o bližoj suradnji u području znanstvenih projekata i poslijediplomskih programa. Posjet je organiziran od strane Ureda za znanstvenu suradnju Sveučilišta u Veroni, gospođe Anna Emilia Maria De Salvo.
Najava Informativnog dana...
Nakon iznimno uspješne provedbe prvog nacionalnog poziva u okviru Europske svemirske agencije (ESA), zadovoljstvo nam je najaviti drugi informativni dan koji će se održati 9. rujna 2021. godine u organizaciji  Ministarstva znanosti i obrazovanja i ESA-e. Cilj informativnog dana je nastavak podrške visokokvalitetnim projektima te intenzivnije umrežavanje i osnaživanje hrvatske znanstvene zajednice i gospodarstva u području svemira i svemirskih tehnologija.
Delegacija pulskog Sveučilišta u...
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, prof. dr. sc. Alfio Barbieri i voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel posjetili su 16. lipnja 2021. godine Sveučilište u Mariboru putem Erasmus programa.
Posjet profesora iz Poljske i Armenije
U okviru CEEPUS programa Sveučilište Jurja Dobrile u Puli posjetile su profesorice Mariola Grzebyk i Paulina Filip sa Sveučilišta Rzeszów.  Profesorice su održale predavanja i radionice sa studentima na temu strateškog menadžmenta i razvojnih strategija poduzeća. Dio predavanja bio je u području fianncijskog menadžmenta i financijskih kriza. Voditeljica Ured a za partnerstvo i projekte dr.sc. Ivona Peternel ugostila ih te su tom prilikom razgovarale o potencijalnoj budućoj suradnji.
Realizacija mobilnosti doc. dr. sc....
Djelatnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti doc. dr. sc. Ines Kovačić sudjelovala je na međunarodnoj mobilnosti u razdoblju od 24. do 28. svibnja 2021. na Pedagoškom fakultetu Sveučilišta u Kopru u svrhu podučavanja i osposobljavanja u okviru Erasmus+ programa. Doc. dr. sc. Ines Kovačić sudjelovala je u istraživačkoj nastavi na kolegiju Prirodoslovlje za studente Ranog i predškolskog odgoja, te je u suradnji s doc. dr. sc. Natašom Dolenc Orbanić stekla iskustvo u području metodike nastave prirodnih znanosti, s posebnim naglaskom na učenje o okolišu, temeljeno na istraživanju.
Poziv za sudjelovanje na virtualnom...
Agencija za mobilnost i programe Europske unije poziva sve zainteresirane na prijavu za sudjelovanje na seminaru pod nazivom "Erasmus+ Alumni Students as Ambassadors", koji će se održati od 20. do 21. svibnja 2021. u organizaciji švedske nacionalne Erasmus+ agencije. Nastavno na trenutnu epidemiološku situaciju prouzrokovanu pandemijom COVID-19, seminar će se održati virtualno. Detaljne informacije o vremenu održavanja i poveznici na platformu s koje će se seminar prenositi bit će poznate naknadno. S obzirom da je seminar međunarodnog karaktera radni je jezik engleski. 
Novi programi Erasmus+ i Europske...
Nova generacija programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti 2021.-2027. predstavljena je 26. ožujka na videokonferenciji "Novi početak za bolje sutra- Erasmus+ i Europske snage solidarnosti" u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.
Održana radionica Korištenje ISVU-a u...
Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji sa SRCE-em održala je 17. ožujka 2021. radionicu korištenja ISVU-a u evidenciji studentskih mobilnosti.
Održana online panel-rasprava...
U sklopu ciklusa "Zajedno smo jači" u četvrtak 25.veljače održana je online panel-rasprava na temu "Internacionalizacija kod kuće" čiju primjenu i prednosti je predstavilo četvero korisnika iz područja obrazovanja i osposobljavanja. Predavanje je održano u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU s ciljem plakšavanja provedbe projekata u pandemijskim uvjetima. Sudionici tematskog sastanka mogli su čuti na koje su načine panelisti i njihove ustanove realizirale svoje projektne prijave, kako su ugostili inozemne nastavnike ili predavače iz poslovnog svijeta, koristili digitalne alate kako bi učenici ili osoblje mogli nesmetano komunicirati s kolegama iz inozemstva, realizirali virtualne mobilnosti te razvili kurikulume na stranom jeziku.
Sastanak u dječjem vrtiću Petar Pan s...
Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte, dr. sc. Ivona Peternel posjetila je dječji vrtić Petar Pan u Zagrebu. Posjet je realiziran u svrhu radnog sastanka sa ravnateljicom Marinom Karavanić i psihologinjom Zoricom Durman Marijanović na temu prijave novog zajedničkog Erasmus KA2 projekta.
Internetski tečaj o budućnosti Europe...
Institut za međunarodne studije Charles Sveučilišta u Pragu (Češka) obavještava sve zainteresirane studente o novom akademskom programu "Online Spring University 2021 – Budućnost Europe? Od lockdown-a do oporavka". Ovaj internetski tečaj odvijat će se od 12. do 16. travnja 2021. godine. Cijena je 300 EUR-a te pokriva troškove školarine, materijale za učenje,  individualiziranu povratnu informaciju te certifikat. 
Anketa Erasmus studentske mreže -...
Erasmus studentska mreža istražuje kako poboljšati Erasmus+ program kao i druge programe mobilnosti studenata te treba vašu pomoć.  Više o samom istraživanju: ESNsurvey je europski istraživački projekt koji pokriva različite teme vezane za mobilnost i obrazovanje . Najveći je projekt ove vrste kojeg provode isključivo volonteri. Svake godine od uspostave projekta 2005. godine, ESNsurvey tim razvija mrežni upitnik i distribuira ga među studentima kako bi prikupio informacije o iskustvima razmjene u inozemstvu. Mnoge udruge, studenti, nastavnici, akademici i razne europske institucije surađuju s ESN-om na ovom projektu. Tijekom 15 godina svog postojanja, ESNsurvey uspio je prikupiti više od 170.000 odgovora.
Pratite novosti vezane uz utjecaj...
Agencija za mobilnost i programe EU objavila je novosti vezane uz utjecaj Brexita na Erasmus + program.
Prednosti virtualne Erasmus+...
Erasmus+ program omogućava studentima realizaciju virtualne mobilnosti – „online“ studentsku razmjenu.  Na taj način je studentima omogućeno „virtualno“ razdoblje studija na inozemnome visokom učilištu ili virtualna stručnu praksu u inozemnoj tvrtki ili organizaciji.
Iskustvo stručne prakse studentice...
Udruga ZUM organizirala je webinar "Što raditi u 2021?" na kojemu su sudjelovali Ured za partnerstvo i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile, Udruga IAESTE i Maja Milas - Ambasadorica programa DiscoverEU. Voditejica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel predstavila je Sveučilište i rad Ureda, a studentica Tina Đorđević podijelila je svoje iskustvo stručne prakse u Krakowu (Poljska).
Rektor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli prof. dr. sc. Alfio Barbieri i voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte dr. sc. Ivona Peternel posjetili su krajem studenog Sveučilište u Trentu (Italija) u okviru Erasmus+ programa . Tom su se prilikom susreli s rektorom Sveučilišta prof. Paolom Collinijem te voditeljicom Ureda  za međunarodne odnose Grazijom Callovini.
Indijski veleposlanik Nj.E. g. Raj Kumar Srivastava tijekom svog posjeta Istri posjetio je i Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Veleposlanika su primili prorektorica za studente, obrazovne programe i suradnju izv. prof. dr. sc. Mirjana Radetić-Paić i prorektor za suradnju, inovacije i transfer tehnologija izv. prof. dr. sc. Valter Boljunčić .
Predstavnici Ureda za partnerstvo i...
Od 1. do 3. prosinca 2020. Filozofski fakultet u Puli domaćin je međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Mogućnosti i problemi učenja ruskoga jezika na daljinu u svjetskom obrazovnom prostoru u vrijeme pandemije". Dr. sc. Irena Mikulaco, voditeljica Centra ruskoga jezika i kulture "Insitut Puškin", šefica katedre stranih jezika na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, predsjednica Hrvatskoga društva nastavnika ruskoga jezika i književnosti, predsjednica je Organizacijskog odbora Konferencije.
Agencija za mobilnost i programe EU moli studente koji su se već registrirali da još jednom to učine jer, zbog tehničkih poteškoća, nisu nažalost zabilježene njihove e-adrese. Ponovna registracija potrebna je kako bi studenti mogli primiti poveznicu za spajanje na predavanje.
Agencija za mobilnost i programe Europske unije pokrenula je niz tematskih predavanja za korisnike programa Erasmus+ kako bi im olakšala provedbu projekata u otežanim pandemijskim okolnostima. Drugo tematsko predavanje održat će se 30. studenoga 2020. od 14 do 15.30, a namijenjeno je dolaznim i odlaznim studentima programa Erasmus+, Srednjoeuropskog programa razmjene za sveučilišne studije (CEEPUS) i Bilateralnog programa akademske mobilnosti.
Centre de Lenguas Modernas (CLM) partner Sveučilišta Granada u Španjolskoj poziva sve zainteresirane studente da se priključe na besplatan online tečaj španjolskog jezika koji nude. 
Ured za partnerstvo i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u sklopu #ErasmusDays 2020, 15. listopada 2020. godine organizirao je online događaj pod nazivom #ErasmusDays at UNIPU koji je bio namijenjen za sve studente UNIPU-a koji su voljni i željni saznati više o samom programu, uključiti se i prijaviti na natječaj i naposlijetku, realizirati svoju mobilnost i postati dio Erasmus+ tima.
Sudjelovanje na online događaju...
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli će 15. listopada 2020. godine sudjelovati na četvrtom izdanju #ERASMUSDAYS u organizaciji Europske komisije, Erasmus+ programa i Nacionalnih Erasmus+ Agencija (Agencija za mobilnost i programe EU - AMPEU, Zagreb).
Europska Komisija lansirala je „Manifest za istraživače COVID-19“ s ciljem maksimizacije pristupa rezultatima istraživanja u okviru borbe COVID-19 virusa. Manifest je dio zajedničkog „odgovora na korona-krizu EU“. Sadrži smjernice i načela za korisnike EU istraživačkih financijskih sredstava za prevenciju koronavirusa, testiranje, tretiranje i cijepljenje s ciljem osiguranja dostupnosti i vidljivosti rezultata istraživanja široj javnosti. Cilj je i osigurati razvoj rješenja u borvi protiv koronavirusa diljem svijeta.
Europska Komisija objavila je krajem rujna Natječaj za zeleni plan (Green Deal Call) unutar programa Obzor 2020. Riječ je o posljednjem Pozivu programa Obzor 2020. za koji je ukupan raspoloživi iznos 1 milijarda eura. Rok za prijavu je 26. siječnja 2021. godine.
Njemačka kemijska tvrtka BASF ove godine odlučila podržati startup ideje mladih inovatora iz regije, uključujući mlade inovatore iz Hrvatske. Startup Science Demo Day predstavlja jedinstvenu priliku na kojoj će mladi inovatori moći predstaviti svoje startup ideje i potencijalno osigurati ulaganje u njihov daljnji razvoj. Najbolja početna ideja u svakom će slučaju dobiti ulaganje od 5.000 EUR bruto - bez obzira hoće li ideju dodatno podržati BASF. Ovogodišnja tema usredotočit će se na ideje koje rješavaju probleme povezane sa zagađenjem zraka u regiji.
Sveučilište primijenjenih znanosti u Litvi poziva sve zainteresirane da sudjeluju na osmoj godišnjoj međunarodnoj konferenciji „Science and Education in Globalization“ (SCEDU 2020) koja će se održati od 22. do 23. listopada u Panevežisu (Litva). Konferencija ima za cilj okupiti akademike i istraživače iz različitih područja oko teme globalnih izazova u visokom obrazovanju i znanosti.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja sudjelovalo je u međunarodnim konzultacijama za izradu Globalne konvencije o priznavanju kvalifikacija u visokom obrazovanju UNESCO-a.
Online simpozij o održivoj gradnji...
Sveučilište u Salernu (Italija) poziva zainteresirane da sudjeluju na prvom izdanju međunarodnog simpozija "Održiva gradnja". Ovaj simpozij organiziraju Odjel za civilno inžinjerstvo, Odjel za informacije, električno injžinjerstvo i primijenjenu matematiku Sveučilišta u Salernu u suradnji sa Fakultetom civilnog inžinjerstva Tehničkog Sveučilišta u Rigi (Latvija). Simpozij će se održati u okviru Mreže Održive gradnje, 3. rujna 2020. godine.
Sveučilište Hradec Králové u Češkoj Republici nudi mogućnost besplatnog pohađanja online nastave u zimskom semestru akademske godine 2020./2021. za sve zainteresirane studente Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.
Voditeljica Ureda za partnerstvo i projekte  dr. sc. Ivona Peternel gostovala je u emisiji „Razvojni kod“ na Radio Puli koju vodi i uređuje Tatjana Kaštelan.
Dana 9. lipnja 2020. godine, Ured za partnerstvo i projekte Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli organizirao je izlet na NP Brijuni za sve dolazne strane studente koji na SJD u Puli provode svoj Erasmus+ studijski boravak u ljetnom semestru, odnosno cijelu akademsku godinu 2019/2020.
Multinacionalna kompanija “Teleperformance Greece” iz Atene nudi poslovnu priliku za talentirane kandidate koji poznaju talijanski jezik. Kompanija se bavi pružanjem korisničke i tehničke podrške najpoznatijim svjetskim  brandovima, kao što su Audi, VW, Netflix, Microsoft, Canon i brojnim drugima.
Sveučilište Napoli Federico II (University of Naples Federico II - UNINA), Odjel političkih znanosti, stranim studentima nudi mogućnost pohađanja diplomskog studija kompletno na engleskom jeziku. Odjel političkih znanosti uvijek je istraživao sustav integracije i suradnje, ne samo u Europi i u čitavom euro-mediteranskom kontekstu, već i u prekomorskim zemljama: profesori, predavači, doktori znanosti i doktorandi znanosti fokusiraju svoje istraživanje na ekonomski razvoj, podudaranje ove teme s drugim kulturnim vrijednostima (demokracija, ljudska prava i održivi razvoj).
Global Case Study Challenge u...
Global Case Study Challenge razvijen je i koordiniran u uskoj suradnji s FH Kärnten/Austrija (FH, prof. Dr. Eithne Knappitsch). Studente se organiziraju u globalne virtualne timove i dodjeljuju im se različite aktivnosti i studije slučaja, na kojima rade kao tim tijekom razdoblja od 2 do 3 mjeseca. Radeći na međunarodnim poslovnim izazovima, studenti ne samo da stječu znanje iz različitih tematskih područja studija slučaja, već i stječu iskustvo rada sa ljudima iz drugih kultura, drugih vremenskih zona, različitih studijskih programa - “u oblaku”!
Obavještavaju se svi studenti kako se zbog trenutne epidemiološke situacije odgađaju sve fizičke konzultacije u Uredu za partnerstvo i projekte. Sva komunikacija će se do daljnjeg odvijati putem elektroničke pošte i telefonski. Molimo studente da ne dolaze u zgradu Rektorata, odnosno Ured za partnerstvo i projekte. Pozivamo vas da pratite obavijesti na službenoj stranici Sveučilišta i Ureda i za sva pitanja nam se obratite elektronički, odnosno telefonski. 
Sukladno preporuci Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) u kontekstu izbijanja koronavirusa, Agencija za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) savjetuje svim korisnicima programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti da otkažu ili odgode putovanja u talijanske regije Lombardija, Veneto, Emilia Romagna, Pijemont i Lazio, Hong Kong, Japan, Iran, Južnu Koreju, Singapur te kinesku pokrajinu Hubei (dalje u tekstu: pogođena područja), a za ostale kineske pokrajine također se savjetuje izbjegavanje putovanja koja nisu nužna.
Agencija za mobilnost i programe Europske Unije, sukladno preporuci Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva znanosti i obrazovanja u kontekstu izbijanja koronavirusa, savjetuje studentima i osoblju visokih učilišta koji sudjeluju u programu  Erasmus+ da izbjegavaju putovanja u talijanske regije Lombardiju i Veneto te pokrajinu Hubei (Kina) , a za ostale kineske pokrajine također se savjetuje izbjegavanje putovanja koja nisu nužna. Visokim se učilištima preporučuje da u dogovoru s projektnim partnerima odgode sva putovanja povezana s odlaznim i dolaznim mobilnostima studenata i osoblja.
LEAP Summit jedna je od najvećih međunarodnih konferencija za mlade u Europi. U 2020. okupiti će preko 3.000 sudionika iz 40+ zemalja te preko 80 stručnih predavača iz cijelog svijeta. U 2020. godini LEAP obilježava 5. obljetnicu, a održati će se od 26.-27. ožujka u Zagrebu. Fokus konferencije je na multidisciplinarne teme vezane uz poduzetništvo, digitalne tehnologije, održivi razvoj i ekologiju, Europsku uniju, moderne trendove i inovacije te inspirativne priče.